Държавният глава Румен Радев започна консултациите с представителите на парламентарната група на Продължаваме

...
Държавният глава Румен Радев започна консултациите с представителите на парламентарната група на Продължаваме
Коментари Харесай

Радев към ПП: Съгласен съм, че не трябва кабинет на всяка цена, но държа на диалог

Държавният глава Румен Радев  започна  консултациите  с представителите на парламентарната група на „ Продължаваме промяната ” .

За тях пристигнаха съпредседателите на Политическа партия Кирил Петков и Асен Василев, ръководителят на ПГ " Политическа партия " Андрей Гюров, Калина Константинова, Никола Минчев. 



" Българите ви отредиха виновна роля в 48-ото Народно заседание и значимо място в политическия дневен ред " - по този начин президентът се обърна към Политическа партия при започване на диалозите.

„ Напълно съм склонен с вашата теза, че не може да има държавно управление непременно, рожба на подмолни и безпринципни сделки. В същото време ще държа да има градивен, открит, ефикасен разговор. Ще държа да изчерпим до дъно всички вероятни варианти за сформиране на държавно управление ”, добави той.

" Нашата подготвеност е да приказваме по всички 16 целта на " Продължаваме Промяната ", само че да не подкрепим държавно управление с първия мандат ", сподели от своя страна съпредседателят на " Продължаваме Промяната " Кирил Петков. 
 Консултации Продължаваме Промяната Георги Димитров

 Консултации Продължаваме Промяната Георги Димитров
Първите съвещания към този момент бяха извършени с представителите на първата по бройка ПГ – тази на ГЕРБ-СДС. В неделя, обаче, водачът на ГЕРБ Бойко Борисов разгласи, че формулата е една и държавно управление ще има само, в случай че се проведат диалози в нова контактна група и решат цели. Борисов даже очерта небосвод за държавно управление – до месец май.

След края на диалозите с всички политически сили в 48-ото Народно събрания стартира и процедурата към връчването на мандати.

По Конституция първият е за най-голямата партия ГЕРБ-СДС, вторият за „ Продължаваме Промяната ”, а третият по желание на президента. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР